Ingrediënten voor 4 personen
- 4 struiken andijvie
- 6 eetl olijfolie
- 30 g paneermeel
Bereidingswijze
- Vulling :
- -1 teen knoflook, fijngehakt
- - 8 ansjovisfilets, fijngehakt
- -20 g rozijnen
- -20 g pijnboompitten
- -20 g gezouten kappertjes, afgespoeld
- -50 g ontpitte zwarte olijven
- -zout en peper
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Blancheer de struiken andijvie in kokend water met zout (7-8 minuten), laat ze uitlekken. Verwijder de buitenste bladeren. Open de andijvie zodat er in het midden wat ruimte ontstaat.
- Vermeng de ingrediënten voor de vulling met zout en peper. Vul de andijvieharten hiermee en besprenkel deze met wat olijfolie. Vorm met de handen 1 bal van de vulling en vouw de bladeren eromheen.
- Leg de gevulde andijvie op 1 bakplaat. Besprenkel met de resterende olijfolie en bestrooi met paneermeel. Bak ze 30 minuten in de oven en serveer ze warm of koud.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?