Gevulde andijvie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 struiken andijvie
  • 6 eetl olijfolie
  • 30 g paneermeel

Bereidingswijze

  1. Vulling :
  2. -1 teen knoflook, fijngehakt
  3. - 8 ansjovisfilets, fijngehakt
  4. -20 g rozijnen
  5. -20 g pijnboompitten
  6. -20 g gezouten kappertjes, afgespoeld
  7. -50 g ontpitte zwarte olijven
  8. -zout en peper
  9. Verwarm de oven voor op 200°C.
  10. Blancheer de struiken andijvie in kokend water met zout (7-8 minuten), laat ze uitlekken. Verwijder de buitenste bladeren. Open de andijvie zodat er in het midden wat ruimte ontstaat.
  11. Vermeng de ingrediënten voor de vulling met zout en peper. Vul de andijvieharten hiermee en besprenkel deze met wat olijfolie. Vorm met de handen 1 bal van de vulling en vouw de bladeren eromheen.
  12. Leg de gevulde andijvie op 1 bakplaat. Besprenkel met de resterende olijfolie en bestrooi met paneermeel. Bak ze 30 minuten in de oven en serveer ze warm of koud.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?