Gevulde aardappels met gehakt en roomkaas

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Een makkelijk bijgerecht: gevulde aardappel met gehakt, ui, kruidenroomkaas en diverse kruiden. We hebben dit zelf gegeten met een frisse rucolasalade, een geslaagde maaltijd!
  2. Tijd: 20 min. + 20 min. in de oven
  3. Bereidingswijze:
  4. Begin met het koken of poffen van de aardappels. Ik gebruik zelf pofaardappelen die 12 minuten op 900 watt in de magnetron moeten. Ik doe de aardappels 1 minuut korter in de magnetron omdat ze straks nog in de oven gaan. Je kan ook de aardappels koken, kook ze dan in plaats van 18-20 minuten, 1 minuut korter. Ondertussen snijd je een halve witte ui fijn. Meng het gehakt daarna met het witte uitje, de ketchup, roomkaas, bieslook en knoflookpoeder. Roer dit goed door elkaar. Als de aardappels klaar zijn, begin je met het voorverwarmen van je oven op 220 graden. Vervolgens snijd je de aardappels in de lengte doormidden. Lepel de aardappel voorzichtig met een theelepeltje uit maar laat wel een randje over.
  5. Voeg de binnenkant van de aardappel toe aan het gehaktmengsel en roer dit door.
  6. Vul vervolgens de aardappels met het gehakt-aardappel mengsel. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en zet de gevulde aardappels naast elkaar in de schaal.
  7. Eventueel kan je nog een beetje geraspte kaas over de aardappels strooien. Zet de gevulde aardappels vervolgens 20 minuten in de oven.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Sherly Sweety op 04 februari 2015 om 23u34

Ik heb het klaargemaakt zoals het op de recept stond, en toch mislukt die.. Er staat 17min in kokend water en daarna in de oven maar bij mijn waren ze totaal mislukt. Ze waren nog mega hard en totaal niet beetgaar :/ kan ik ze best gewoon langer in water laten koken? Want langer in de oven gaat men gehakt ervan verbranden.. Greats!! :-)

Gepost door Love to Cook op 05 februari 2015 om 00u21

Wat jammer. het kan liggen aan het soort aardappel en de dikte. Aangezien je van de aardappel het kruim moet kunnen uit hollen, moet deze nagenoeg gaar gekookt worden. Een beetje eigen inzicht in deze kan geen kwaad. Hopelijk heb je een volgende keer meer succes. Groetjes

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?