Recept 45**** (9 stemmen)

Gevulde aardappel met gerookte-zalmsalade

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Aardappel recepten

tijd
85 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Was de aardappels onder koud water. Kook de aardappels in ruim water ca. 10 min. voor. Giet ze af en leg ze elk apart op een vel aluminiumfolie. Bestrooi met wat peper en zout. Pak ze goed in. Leg de pakketjes op een rooster in het midden van de hete oven. Laat de aardappels in ca. 1 uur gaar worden. (Prik met een vork in de aardappels om te voelen of ze zacht en gaar zijn.)
  2. Snij de aardappels dwars door de folie doormidden. Schep met een lepeltje het kruim (tot ong. 1/2 cm) uit de schil. Prak het kruim een beetje fijn en laat wat afkoelen.
  3. Snij ondertussen de gerookte zalm in stukjes. Hak de dille fijn. Snij de lente-uitjes fijn. Meng in een kom het aardappelkruim goed met de gerookte zalm, de dille, de lente-uitjes en de slasaus. Bewaar evt. tot gebruik in de koelkast.
  4. Snij de limoen in 6 partjes.
  5. Vul de uitgeholde (lauwwarme of koude) aardappelhelften met de gerookte-zalmsalade.
  6. Leg op elke halve aardappel een plukje raketsla en bestrooi met wat peper. Serveer de aardappels op een grote schaal of verdeel ze over 6 bordjes. leg de partjes limoen bij de aardappels. Knijp aan tafel wat limoensap over de gepofte aardappels.
Tip

In plaats van dille kun je ook bieslook of peterselie gebruiken en gerookte zalm kun je vervangen door gerookte kipfilet.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door flontj op 23 augustus 2015 om 11u14

ik heb deze gemaakt en vond het overheerlijk iets simpels maar super lekker !!

Gepost door Solo op 24 augustus 2015 om 11u10

Fijn dat je het lekker vond! Groet, het Soloteam.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie