Ingrediënten voor 4 personen
- 4 stronken witloof
- 800 gr gehakt van rund en varken
- 8 sneetjes gerookt spek
- 2 dl gueuze
- 1/2 eetl. mosterd
- maizena Express
- tijm, laurier ,p.z
Bereidingswijze
- Snij de witloofstronken midden door.Plooi elke helft wat open en vul op met het gehakt.
- Wikkel er een sneetje spek rond en sluit goed aan.Maak zo 8 gevulde stronken en schik ze naast elkaar in een ovenschotel.Voeg tijm en laurier toe en giet er de gueuze over.
- Laat afgedekt in een voorverwarmde oven op180*C gedurende 35 tot 40min. garen.
- Schik het witloof op een schotel en houd ze warm.Giet het braadvocht door een zeef en breng aan de kook doe er de mosterd bij en bind met de maizena.
- Schik op elk bord twee gevulde witloofstronken en geef de saus er apart bij.
- Serveer met aardappelpuree.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door hildeke3105 op 26 februari 2010 om 18u45
eet heeel graag witloof........ leuke variant!!!!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?