Gevuld witloof met geuze

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de witloofstronken middendoor . Plooi elke helft wat open en vul een deel van het gehakt . Wikkel er een sneetje gerookt spek stevig rond , met de uiteinden aan de onderkant , zodat de witloofstronk zijn vorm behoud .
  2. Maak zo de 8 gevulde stronken en schik ze naast elkaar in een ovenschotel . Voeg tijm en laurier toe en giet er de geuze over . Laat afgedekt bakken in dee voorverwarmde oven van 180° gedurende 35 à 40 minuten .
  3. Schik de witloofstronken op een schotel en hou ze warm . Giet het braadvocht door een zeef in een kookpan . Schep het bovendrijvende vet weg .Breng het braadvocht aan de kook met ½ eetlepel zachte mosterd en bind met instantsausbinder .
  4. Voor de afwerking : Schik op elk bord 2 gevulde witloofstronken en geef er de saus apart bij . Serveer met aardappelpuree.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?