Gevuld varkenshaasje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden :
  2. 2 kleine varkenshaasjes van ongeveer 150 gr. per stuk , 2 soeplepels geraspte kaas , rozemarijn , peterselie , basilicum , salie , 75 gr. boter , 2 soeplepels tomatenpuree , 2 soeplepels bloem , 1 bekertje zure room , citroensap , paprikapoeder , peper en zout.
  3. Bereiding :
  4. Geef het varkenshaasje aan de lange zijde een insnijding en klap het open .
  5. Wrijf het van binnen en van buiten in met zout en peper . Meng de kaas met de kruiden , 1 soeplepel boter en de tomatenpuree .
  6. Strijk de helft van dit mengsel in het opengeklapte vlees , vouw het vlees terug dicht en steek vast met de prikkers . Bak het rondom bruin en laat gaar sudderen . Klop de bloem met de zure room , schenk iets van de hete saus erbij en giet dit onder voortdurend roeren terug in de pan . Breng op smaak met paprikapoeder . Roer tenslotte de rest van het kruidenmengsel door de saus .

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?