Recept 05 (0 stemmen)

Gevuld varkensfiletgebraad met zoete groentjes

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 1 kg varkensfiletgebraad
  3. 30-tal gedroogde en ontpitte zwarte pruimen
  4. 1 eetlepel roux
  5. peper & zout
  6. 1 kg beetgaar gekookte seizoengroenten (mix)
  7. 50 g bloemsuiker
  8. 2 eetlepels honing
  9. Bereiding:
  10. Laat het filetgebraad 24 uur marineren in donker abdijbier samen met een mix van in blokjes gesneden groenten, peper en een kruidentuiltje. Neem het vlees uit de marinade en maak een horizontale inkeping. Vul deze op met de gedroogde pruimen en prik met stokjes de gaatjes toe. Bak het vlees en de groenten uit de marinade bruin in boter. Doe alles in een ovenvaste pot en giet er de marinade weer over. Plaats het vlees gedurende 20 minuten in de oven (220°C) en keer het regelmatig om. Plaats een deksel op de pot, draai de oven terug naar 80°C en laat het nog een uur verder braiseren. Snij ondertussen de groenten in kleinere stukken, kook ze beetgaar en glaceer ze door ze in een pan met boter te wentelen en er bloemsuiker en honing over te doen. Kruid met peper en zout. Neem het vlees uit de pot, verwijder de prikkertjes en hou het warm. Zeef de saus en laat ze inkoken tot de helft. Bind met wat roux en controleer de smaak. Verfijn eventueel met wat boter.
  11. Serveertip: lekker met een aardappelpuree van kervel en spekblokjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie