Recept 05 (0 stemmen)

Gevuld filetgebraad met pruimen, zoete groenten en kervelpuree

Dit is een recept van

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 kg filetgebraad
  3. abdijbier + mengeling gegaarde groenten + peper + kruidenbosje (voor marinade)
  4. 32 gedroogde en ontpitte zwarte pruimen
  5. 1 eetlepel roux
  6. 1 kg aardappelen
  7. 100 g verse kervel
  8. 2 eieren
  9. 100 gr boter
  10. 2 eetlepels gebakken spekblokjes
  11. peper & zout
  12. muskaatnoot
  13. 1 kg beetgaar gekookte seizoensgroenten naar keuze (vb. wortelen, uitjes, courgettes, ...)
  14. 50 gr bloemsuiker
  15. 2 eetlepels honing
  16. Bereiding:
  17. Laat het vlees 24 uur marineren in donker abdijbier samen met een mengeling van gegaarde groenten, peper en een kruidenbosje. Neem het vlees uit de marinade en maak met een mes een horizontale inkeping. Vul die op met de gedroogde pruimen en prik met stokjes de gaatjes toe. Bak het vlees en de groenten mooi bruin in boter. Doe alles in een ovenvaste pot (deksel eraf) en giet er de marinade over. Plaats het vlees gedurende 20 minuten in de oven (220°) en keer het regelmatig om. Plaats het deksel op de pot, draai de oven terug naar 80° en laat het nog een uur verder stoven. Kook ondertussen de aardappelen en stamp ze fijn met de eieren, de boter, de gehakte en geblancheerde kervel, de gebakken spekblokjes, peper, zout en muskaatnoot. Snij de groenten in stukken, kook ze beetgaar en glaceer ze door ze in een pan met boter te wentelen en er bloemsuiker en honing over te doen. Kruid met peper en zout. Neem het vlees uit de pot, verwijder de prikkertjes en hou het warm. Zeef de saus en laat ze inkoken tot de helft. Bind met wat roux en controleer de smaak. Verfijn met wat boter.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie