Gevogelteroulade met ras-el-hanout en mousse van kikkererwten met komijn

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week de kikkererwten een viertal uur in een kom met koud water. Giet ze af en spoel ze opnieuw even onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  2. Bereid de crème van kikkererwten. Pel de ui en hak hem fijn. Doe een eetlepel Solo vloeibaar in een kookpot en stoof er de ui glazig in. Pers er het teentje look bij en voeg de kikkererwten, de komijnzaadjes, de gevogeltebouillon en de melk toe. Kook in een uur gaar op een zacht vuurtje. Mix alles fijn met de staafmixer en kruid met peper en zout.
  3. Borstel de champignons schoon en snijd ze in zeer fijne stukjes. Doe een eetlepel Solo vloeibaar in een pan en stoof er de champignons in gaar. Kruid met peper en zout en houd ze even apart.
  4. Maak de kiproulades. Leg de hoevekipfilets tussen twee vellen huishoudfolie en klop ze plat met een houten keukenhamer of een spatel tot je lapjes hebt van ongeveer een halve centimeter dik. Verwijder de huishoudfolie en kruid de kip met peper, zout en ras-el-hanout. Leg daarna in de breedte van elk lapje twee eetlepels gestoofde champignons. Rol de lapjes op en bind ze op met keukentouw zodat je mooie rolletjes krijgt. Doe een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en bak er de roulades een tiental minuutjes in gaar (zet het vuur op middelmatige stand, zodat het vlees geleidelijk aanbakt).
  5. Maak de asperges schoon, door 2,5 centimeter van de onderkant af te snijden en de stelen met een dunschiller te schillen. Kook ze in 15 minuten gaar in gezouten water. Laat ze uitlekken en houd ze even warm.
  6. Tip!
  7. Heb je geen keukentouw in huis? Dan kan je de roulades ook sluiten met een cocktailprikkertje.

Tip

Snijd elke roulade in schijfjes. Dresseer ze op een bord met een asperge erbij en twee eetlepels van de kikkererwtencrème.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door hildeDP op 21 augustus 2012 om 12u49

hmmm

Hoeveel sterren geef jij dit recept?