Gevogeltebouillon met tomaat, peterselie en gepocheerde eieren

0 (0)
15 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Leg de tomaten 12 tellen in kokend water, schil en halveer ze, schep de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Hak de prei fijn.
  2. Schenk 1 l warm water in een diepe pan, voeg de bouillonblokjes en de tijm toe en breng aan de kook. Geregeld roeren. Breng op smaak met peper. Direct gebruiken of laten afkoelen en later opwarmen.
  3. Breng ondertussen in een diepe koekenpan een flinke laag water aan de kook (de pan moet voor Ÿ gevuld zijn). Roer de azijn erdoor. Breek de eieren in 4 kopjes en laat ze naast elkaar in het kokende water glijden. Laat het water weer aan de kook komen, zet dan het vuur laag en pocheer de eieren 4-5 min. tot het wit gestold is en het geel nog een beetje zacht. Schep de eieren met een schuimspaan in een bakje met heet water als ze snel gebruikt worden of in koud water als ze tot gebruik bewaard worden. In dat geval kun je ze vlak voor het serveren in de bouillon 1-2 min. opwarmen.
  4. Breng de bouillon weer aan de kook. Leg de gepocheerde eieren in 4 diepe borden verdeel de tomaat, prei en peterselie erover en schep de hete bouillon erover.

Tip

Serveer met warm stokbrood (afbakken : zie verpakking) of toast.

Roer eventueel 2-3 eetlepels sherry of Madeira door de bouillon.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?