Ingrediënten voor 4 personen
- 335 gram zilvervliesrijst
- 6 theelepels komijnpoeder
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 stukje gember (5cm)
- 3 tomaten
- 1 krop chinese kool
- 3 theelepels kaneel
- 2 theelepels kurkuma
- 80 gram rozijnen
- 50 gram pinda's
- 4 kabeljauwfilets
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetkepels roomboter
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 15 a 20 minuten.
- Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
- Meng in een kleine mengkom de olijfolie met een ½ tl komijnpoeder per persoon. Bewaar deze komijnolie apart.
- Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
- Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaat en Chinese kool klein.
- Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak ui, look en gember 3 minuten op laag vuur.
- Voeg tomaat, kaneel, kurkuma en overige komijnpoeder toe en bak 1 minuut.
- Voeg de Chinese kool en 2 el water per persoon toe en breng op smaak met peper én zout.
- Bak de groenten, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
- Snijd ondertussen de rozijnen klein en hak de pinda’s grof.
- Schep de rijst over in de wok of hapjespan, voeg de rozijnen, pinda's en 50 ml water per persoon toe.
- Dek de pan af en laat 5 minuten op laag vuur staan, zodat al het vocht opgenomen wordt. Schep tussendoor een keer om.
- Wrijf ondertussen de kabeljauw in met de komijnolie, peper en zout.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw ongeveer 3 minuten aan elke kant.
- Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de kabeljauw.
Tip
Recept uit de Hello Fresh box.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?