Recept 05 (0 stemmen)

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 15 a 20 minuten.
  2. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  3. Meng in een kleine mengkom de olijfolie met een ½ tl komijnpoeder per persoon. Bewaar deze komijnolie apart.
  4. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
  5. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaat en Chinese kool klein.
  6. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak ui, look en gember 3 minuten op laag vuur.
  7. Voeg tomaat, kaneel, kurkuma en overige komijnpoeder toe en bak 1 minuut.
  8. Voeg de Chinese kool en 2 el water per persoon toe en breng op smaak met peper én zout.
  9. Bak de groenten, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
  10. Snijd ondertussen de rozijnen klein en hak de pinda’s grof.
  11. Schep de rijst over in de wok of hapjespan, voeg de rozijnen, pinda's en 50 ml water per persoon toe.
  12. Dek de pan af en laat 5 minuten op laag vuur staan, zodat al het vocht opgenomen wordt. Schep tussendoor een keer om.
  13. Wrijf ondertussen de kabeljauw in met de komijnolie, peper en zout.
  14. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  15. Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de kabeljauw.

Bron: Hello Fresh

Tip

Recept uit de Hello Fresh box.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie