Geurige goulash gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak een halve rode paprika zo klein mogelijk. Doe dat ook met één van de uien.
  2. Meng dan het gehakt met de uisnippers, gehakte paprika, ei, de peterselie , de helft van de geperste knoflook en het paneermeel.
  3. Rol van dit mengsel gehakt balletjes iets groter dan een walnoot.
  4. Meng in een kommetje de bloem met peper en zout naar smaak. Wentel de balletjes door de bloem.
  5. Giet wat olijfolie in de pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.
  6. Fruit de andere ui met de in blokjes gesneden rest van de rode paprika, en de groene paprika met de knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en de tomatenblokjes toe met de overgebleven bloem. Breng aan de kook.
  7. Voeg de gehaktballetjes toe, breng weer aan de kook en stoof het gerecht met het deksel op de pan in 30 minuten gaar.
  8. Bestrooi het gerecht eventueel met nog wat gesnipperde peterselie.
  9. Serveer eventueel met rijst en komkommer, tagliatelle, of brood..

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?