Gesuikerde ananas in de wok

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. -Snij het kroontje van de ananas en verwijder een klein deeltje van de onderkant, zodat je een vlakke onderkant hebt
  2. -Haal met behulp van een ananassnijder de pel weg
  3. -Smelt de boter of oli in de wok en doe er de ananasschijven erin
  4. -Bak ze even bruin
  5. -Strooi er de bruine suiker erover, draai de schijven om en laat smoren tot de suiker begint te smelten
  6. -Draai de schijven nog een keer om
  7. -Zodra de suiker lichtbruin is, zet je de wok af en doe je de sterke drank in de wok
  8. *Presentatie : strooi er gehakte noten bij en dien op met half opgeklopte room en/ of vanille-ijs.
  9. Het bolletje vanille-ijs kan je in het midden van de ring ananas doen.
  10. Indien je de crunch hebt bijgehouden van de ananas kan je dit er ook bij doen.
  11. Crunch van ananas = binnenste van de ananas aan de pel, korrelig en crunchy.
  12. Werkwijze van vanilleslagroom = De room en vanillisuiker samen opkloppen

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?