Recept 05 (0 stemmen)

Gestoomde vis met limoen

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 2 takjes citroengras
  2. 1 vis van zo'n 500 g (zeebaars, barbeel, forel, tong)
  3. 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  4. 15 g wortel, gepeld en zeer fijn gesneden
  5. 4 takjes koriander, zeer fijn gesneden
  6. 6 kleine pepers, fijngesneden
  7. 2 theelepels suiker
  8. 3 eetlepels vissaus
  9. 4,5 eetlepels limoensap
  10. Voor de versiering:
  11. blaadjes groene sla
  12. 5 schijfjes limoen
  13. verse takjes koriander
  14. Bereidingswijze
  15. Plet het citroengras in een vijzel. Snij een diagonale inkeping in de vis aan beide kanten. Leg de vis in een stoommand op een bedje van geplet citroengras en stoom gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de vis gaar is. Doe de knoflook en de wortel in een kom, samen met de overige ingrediënten voor de saus. Leg de blaadjes sla aan een kant van de schotel en de vis ernaast. Giet de saus over de vis en versier met de schijfjes limoen en de koriandertakjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie