Gestoofde witloof met gehaktballen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was je witloof en snij ze in lengte door 2
  2. Laat je boter smelten en voeg je gewassen witloof voeg er de
  3. kruiden aan toe en laat ze even wat bruin stoven.
  4. Zet daarna je vuur op een klein pitje.
  5. Voeg nu je glas water erbij.
  6. Rol nu mooie gelijke gehaktballentjes niet al te groot en voeg deze meteen toe bij je witloof
  7. Roer niet meteen in je witloof anders gaat je gehakballetjes meteen stuk.
  8. Laat dit even mee sudderen tot je ziet dat je gehakballetjes bijna klaar zijn
  9. roer nu heel voorzichtig zodat je gehakballetjes wat onder je witloof komt en laat dit nog enkele minuten sudderen tot het klaar is.
  10. Serveer dit met aardappelen mmmmm en smullen maar

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door bedet op 01 november 2012 om 11u21

ik doe dit in omgekeerde volgorde: eerst bak ik de balletjes en daarna voeg ik het in de lengte gesneden reepjes witloof bij. Geserveerd met puree is dit een typisch Gents recept. Geleerd van mijn schoonbroer Steven!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?