Gestoofde runderlapjes met tomaat en graanmosterd

Dit stoofpotje van runderlapjes klaarmaken is niet veel werk. Alles de pan in, laten sudderen en een uurtje later zet je een heerlijke maaltijd op tafel.

3 (3)
230 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de runderlapjes een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep de runderlapjes vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op middelhoog vuur twee eetlepels Solo Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Solo lichtbruin kleurt.
  2. Bak de runderlapjes aan beide kanten kort aan. Draai het vuur wat lager en bak de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten mee. Schep dan de tomatenpuree en het laurierblaadje erdoor en bak nog een minuut.
  3. Schenk de runderbouillon erbij en voeg een eetlepel graanmosterd toe. Breng dit op een hoog vuur tegen de kook aan. Laat het vlees, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje 2 tot 3 uur sudderen. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip

Serveer dit stoofpotje met gekookte aardappels of verse aardappelpuree met peterselie en groenten naar eigen keuze.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 05 november 2018 om 15u32

Heerlijk, eenvoudig!

Gepost door Love to Cook op 08 november 2018 om 19u50

Een heerlijk rundvlees stooflapje. Ik had wat champignons over en heb die extra toegevoegd. De graanmosterd heb ik maar aan het einde van het kookproces samen met zout en peper naar smaak toegevoegd. ( Dit staat jammer genoeg niet in het recept vermeld) Ik maakte voor 4 personen... De helft gaat in de diepvries voor een makkelijke maandag. Toppie gesmaakt.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?