use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gestoofde kip met bonen en groene kool

Gestoofde kip met bonen en groene kool

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 groene kool (of snijbiet of spinazie) (grof gehakt)
  • 1 blik bonen (uitgelekt en gespoeld)
  • 175 ml droge witte wijn
  • 175 ml water
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 2 el vers gehakte salieblaadjes
  • 1 blokje Knorr Finesse Bouillon kip
  • zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe zout en peper op de kip en breng op smaak met tijm. Laat 1 el (15 ml) Solo Vloeibaar in een grote braadpan op een matig tot hoog vuur smelten en leg de kip erin om goudbruin te worden. Draai de kip regelmatig. Haal de kip uit de braadpan en houd ze warm.
  2. Doe de ui en de knoflook in de braadpan met de rest van de Solo Vloeibaar (0,5 el / 7 ml) en laat ze gedurende ongeveer 3 minuten op een matig vuur bakken tot ze glazig zijn. Doe de wijn en bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens lager. Doe de kip weer in de braadpan. Doe een deksel op de pan en laat de kip nog gedurende 15 minuten zachtjes bakken.
  3. Voeg de bonen toe en laat ze gedurende 5 minuten zachtjes bakken terwijl u er regelmatig door roert. Laat het deksel op de pan.
  4. Doe de groene kool intussen in een grote kookpot samen met een kleine hoeveelheid water. Kook de groene kool op een matig tot hoog vuur. Roer er regelmatig door totdat de kool gaar is. Voeg zout en peper toe. Giet het overtollige vocht weg met behulp van de rug van een lepel.
  5. Verdeel de kool in 4 gelijke delen en leg elk deel op een bord, samen met een stuk kip, een vierde van de bonen en de saus. Versier met takjes verse salie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.