Recept 25** (1 stem)

Gestoofde hamlapjes uit Lombardije met tuinbonen en pestopuree

Dit is een recept van

tijd
50 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bestrooi de hamlapjes aan beide kanten met zout en peper. Verhit Bertolli Bakken & Braden Vloeibaar in een braadpan en bak de hamlapjes om en om bruin op een matig vuur. Schenk de wijn of het sap er langs de rand van de pan bij en laat even sudderen. Voeg de pastasaus toe, meng ondereen, breng aan de kook, zet het vuur heel laag en stoof het vlees in 45 minuten gaar.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, zet ze op in een laagje koud water met wat zout en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en fijnstampen. Klop het ei en de pesto er met een houten lepel door.
  3. Kook in de tussentijd de tuinboontjes met de tijm in ruim kokend water in 5-7 minuten gaar. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de pestopuree en tuinbonen over 2 warme borden, leg de hamlapjes erbij en schep de saus over het vlees.
Tip

Een restje pesto kan je gebruiken voor het op smaak brengen van soepen, sauzen en bouillon, maar het is ook lekker met kaas of vleeswaren op brood.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie