Gestoofd witloof met krieken

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding :
  2. - snij 4 dikke witloofstronken in 2 in de lengte en verwijder de harde gedeelte in het midden.
  3. - Snipper 3 sjalotten fijn
  4. - Hak verse rosemarijn fijn tot u er 1/2 koffielepel vna hebt.
  5. - Laat 680gr ontpitte noordkrieken (HAK) uitlekken en van het sap op.
  6. Bereiding :
  7. - Smelt 1 eetlepel boter in een kookpot en bak het witloof aan alle kanten.
  8. - Breng op smaak met zout en peper, overgiet met de HELFT van 37.5cl kriekbier.
  9. - Laat afgedekt gaar worden +/- 10 min op zacht vuurtje.
  10. -doe de sjalotten , 1/2 koffielepel rozemarijn, en de rest van het bier in een pannetje en laat volledig inkoken.
  11. - Voeg het krieksap, +/- 2dl toe en laat gedurende 5 min koken op een hevig vuur. Neem van het vuur en voeg de krieken en 1 eetlepel honing toe.
  12. laat al roerend nog even opwarmen.
  13. Bind met instantsausbinder en breng op smaak met peper en zout.
  14. Heel lekker bij fazant, kip, varkenshaasje :)
  15. enjoy !!

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?