Ingrediënten voor 4 personen
- 4 stuks Witloof (dikke stronken)
- 3 stuks sjalotten
- 1 Verse Rosemarijn
- 680 gr ontpitte noordkrieken
- 1 Kriekbier 37 cl
- 1 eetlepel Honing
Bereidingswijze
- Voorbereiding :
- - snij 4 dikke witloofstronken in 2 in de lengte en verwijder de harde gedeelte in het midden.
- - Snipper 3 sjalotten fijn
- - Hak verse rosemarijn fijn tot u er 1/2 koffielepel vna hebt.
- - Laat 680gr ontpitte noordkrieken (HAK) uitlekken en van het sap op.
- Bereiding :
- - Smelt 1 eetlepel boter in een kookpot en bak het witloof aan alle kanten.
- - Breng op smaak met zout en peper, overgiet met de HELFT van 37.5cl kriekbier.
- - Laat afgedekt gaar worden +/- 10 min op zacht vuurtje.
- -doe de sjalotten , 1/2 koffielepel rozemarijn, en de rest van het bier in een pannetje en laat volledig inkoken.
- - Voeg het krieksap, +/- 2dl toe en laat gedurende 5 min koken op een hevig vuur. Neem van het vuur en voeg de krieken en 1 eetlepel honing toe.
- laat al roerend nog even opwarmen.
- Bind met instantsausbinder en breng op smaak met peper en zout.
- Heel lekker bij fazant, kip, varkenshaasje :)
- enjoy !!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?