Recept 55***** (1 stem)

Gesouffleerde omelet

Dit is een recept van

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Reinig en snijd de steeltjes van de shii-takes en halveer de hoedjes. Stoof ze even aan in Solo, laat uitlekken en houd opzij.
  2. Snijd de cambozola in stukjes, rasp de pecorino en houd de helft ervan apart.
  3. Splits de eieren, doe de dooiers in een kleine kom en de eiwitten in een grote kom.
  4. Klop de eierdooiers los met een vork, kruid met peper en zout en meng de bieslook, de peterselie, de shii-takes, de cambozola en de helft van de pecorino eronder.
  5. Klop de eiwitten stijf tot ze pieken vormen. Verhit wat Solo in een pan van 23 cm diameterdie de onder grill kan.
  6. Warm de ovengrill voor.
  7. Spatel het dooiermengsel onder de eiwitten en stort de eimassa in de hete pan.
  8. Schud even met de pan, laat 2 minuten stollen en bestrooi met de emmentaler.
  9. Schud nogmaals met de pan om de omelet los te maken en ga met een mes langs de rand.
  10. Zet de pan enkele minuten onder de hete grill, maar niet te dichtbij, zodat de omelet bovenaan zachtjes kan stollen.
  11. De omelet mag binnenin smeuïg blijven.
  12. Laat de omelet op een voorverwarmd bord glijden, klap dicht en bestrooi met de rest van de pecorino.
  13. Verdeel in stukken en geef er een groen slaatje en stokbrood bij.
Tip

Wil je dit gerecht voor meer personen maken, herhaal dan de bewerking per 5 eitjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door nelemaene op 06 november 2012 om 22u02

Lekker, snel én goedkoop !!!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?