Gesmoorde kip met paprika

In dit recept voor gesmoorde kip met paprika zitten maar een paar ingrediënten. Meer hoeft ook niet: dit smaakbommetje overtuigt in al zijn eenvoud. Proeven is geloven!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Lekker met pasta. Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook even aan. Snijd de kipfilet in grove stukken. Bak de stukken kip in dezelfde pan rondom bruin. Schep de paprikareepjes erdoor en voeg de bouillon en zout en peper naar smaak toe. Smoor de kip en paprika met de deksel op de pan in circa 20 minuten zachtjes gaar. Schep op het laatste moment de basilicum erdoor. Smakelijk

Tip

Deze gesmoorde kip met paprika smaakt ook heel lekker met gestoomde bulgur of couscous.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door ovide op 05 oktober 2021 om 13u56

Gewoontje wie graag paprika heeft. Om het iets meer pit mee teven heb ik de groenten separaat klaargemaakt en in het mengsel vrijgekomen vocht en paprika, een koffielepeltje samourai (uit potje) doorgeroerd....de smeuïge pittigere saus doe ik dan achteraf bij de separaat gebakken kipreepjes ! Opgelet hé voor de hoeveelheid pittige samourai saus die overheersen kan...( ik begin met een afgespreken koffielepeltje ) .smakelijk.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?