Gesmoorde hamlappen met appel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 eetl zonnebloemolie
  3. 400 gr magere hamlappen
  4. 4 sjalotjes in dunne plakjes
  5. 175 gr champignons in plakjes
  6. 1 eetl bloem
  7. 2 dl bouillon
  8. 1 dl droge cider
  9. 2 theel grove mosterd
  10. 2 grote handappels zonder klokhuis,geschild en in plakjes
  11. peper
  12. peterselie om te garneren
  13. Bereiding:
  14. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  15. Verhit de olie in een hapjespan en bak de hamlapjes in ca 5 min bruin,wwarbij u het vlees een keer draait. Doe het over in een ovenschaal.
  16. Doe de sjalotjes en de champignons in de hapjespan en bak deze op laag vuur in ca 5 m1n zacht. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 min. Voeg langzaam de bouillon en de cider toe, roer tot een glad geheel en voeg de mosterd en de peper toe. Breng aan de kook en blijf 2-3 min roeren tot een dikke saus.
  17. Leg de plakjes appel op de hamlappen en schenk de saus erover.
  18. Dek de schaal af en plaats hem 1 tot 1 1/4 in de oven tot het vlees zacht en gaar is. Garneer met verse peterselie

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?