Recept 45**** (2 stemmen)

Gesmoorde hamlappen met appel

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 eetl zonnebloemolie
  3. 400 gr magere hamlappen
  4. 4 sjalotjes in dunne plakjes
  5. 175 gr champignons in plakjes
  6. 1 eetl bloem
  7. 2 dl bouillon
  8. 1 dl droge cider
  9. 2 theel grove mosterd
  10. 2 grote handappels zonder klokhuis,geschild en in plakjes
  11. peper
  12. peterselie om te garneren
  13. Bereiding:
  14. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  15. Verhit de olie in een hapjespan en bak de hamlapjes in ca 5 min bruin,wwarbij u het vlees een keer draait. Doe het over in een ovenschaal.
  16. Doe de sjalotjes en de champignons in de hapjespan en bak deze op laag vuur in ca 5 m1n zacht. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 min. Voeg langzaam de bouillon en de cider toe, roer tot een glad geheel en voeg de mosterd en de peper toe. Breng aan de kook en blijf 2-3 min roeren tot een dikke saus.
  17. Leg de plakjes appel op de hamlappen en schenk de saus erover.
  18. Dek de schaal af en plaats hem 1 tot 1 1/4 in de oven tot het vlees zacht en gaar is. Garneer met verse peterselie

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie