Recept 25** (2 stemmen)

Gesauteerde varkensmedaillons met Duvel

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor 4 personen
  2. Benodigdheden:
  3. 4 grote kookvaste aardappelen, 600 gr varkenshaas, boter, 1 gesnipperde ui, 1 flesje Duvel van 33 cl, 1 eetlepel mosterd met pitjes, 1 koffielepel maïszetmeel, peper, zout, 600 gr verse spinazie, ½ teentje knoflook, 1 eetlepel gehakte bieslook.
  4. Bereiding:
  5. Snijd en was de aardappelen. Kook ze beetgaar en laat ze afkoelen. Snijd de varkenshaas in schijfjes van 2 cm en kleur (bak) ze aan beide zijden in enkele mootjes boter. Voeg er de ui aan toe en laat even mee kleuren. Breng op smaak en giet er de Duvel over. Voeg er de mosterd aan toe. Laat even opkoken en laat op een zacht vuurtje sudderen. Reinig ondertussen de spinazie, blancheer ze even in kokend water. Verfris ze en laat uitlekken. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm en bak ze goudbruin in boter. Smelt een nootje boter en strijk de kookpot even in met een gehalveerd knoflookteentje. Verwijder het knoflookteentje. Stoof de spinazie hierin lichtjes. Breng op smaak. Los het maïszetmeel op in water en bind hiermee de saus. Verdeel de spinazie over 4 warme borden, schik er het vlees op en lepel er de saus rond. Schep bovenaan een lepel aardappelblokjes en strooi er nog wat bieslook over.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie