Geruite cupcakes met kersen

4 (4)
70 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Voeg al de ingrediënten voor het taartdeeg samen, kneed het deeg met propere handen of in de keukenmachine, verpak het in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
  3. Warm ondertussen de kersen op samen met de suiker en wacht tot de suiker volledig is opgelost. Laat kort inkoken op laag vuur, tot het mengsel wat dikker geworden is
  4. Rol 3/4 van het deeg uit en steek er met een glas cirkels uit. Leg het deeg in de muffinvormpjes, die je vooraf invet met Solo Patisserie. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in fijne stroken.
  5. Vul de cupcakes met de kersensaus en leg er enkele deegstroken in rastervorm op.
  6. Bak ongeveer een half uurtje in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.
  7. Je geruite cupcakes zijn klaar!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door deknabbel op 20 mei 2016 om 00u32

ik ga ze zeker uitproberen , ook eens proberen met Blauwbessen :-) jullie zijn keigoed !!!!

Gepost door Solo op 24 mei 2016 om 14u33

Dankjewel Deknabel, dat is heel fijn om te horen :-) En, heeft het gesmaakt?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?