Geroosterde zalm met groene aspergesalade

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 4 moten zalm á 150 gr
  3. Zout
  4. Peper
  5. Gemengde Griekse of Provençaalse kruiden
  6. Olijfolie
  7. 12 groene asperges
  8. Witte wijnazijn
  9. Tomatenpesto
  10. 1 krop donkere friseesla
  11. 50 gr waterkers
  12. Tuinkers
  13. 2 limoenen
  14. 350 gr Parijse worteltjes
  15. 450 gr krielaardappeltjes
  16. 8 sjalotjes
  17. 6 teentjes knoflook
  18. Verse rozemarijn
  19. Bereiding:
  20. Wrijf de zalmmoten in met zout en peper, bestrijk één kant met olie, bestrooi die dik met kruiden en grilleer of rooster deze kanten 3 minuten
  21. Vet dan de tweede kant in, bestrooi ze met de kruiden en grilleer ze
  22. Snijd van de asperges een stukje van de onderkant af, kook ze 10-15 minuten en laat ze uitlekken
  23. Roer een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn en 1 eetlepel pestosaus en breng op smaak met zout en peper
  24. Vermeng de sla met de waterkersblaadjes, veel tuinkers en de in achten gesneden limoenen en verdeel dit met de asperges over 4 borden
  25. Druppel de dressing erover en leg de zalmmoten erop
  26. Serveer het gerecht met een 20 minuten in olijfolie met rozemarijn gestoofd mengsel van de schoongemaakte Parijse worteltjes, aardappeltjes, sjalotjes en teentjes knoflook

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?