Recept 35*** (18 stemmen)

Geroosterde reefilet, kastanjes, knolselder en maïs, jus van wild met boschampignons (ratatouille van seizoengroenten)

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerechten voor je feesttafel

tijd
75 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak de boschampignons schoon met een borsteltje om zand en vuil te verwijderen.
  2. Schil de knolselder en snijd hem in kleine blokjes.
  3. Snijd de maïskorrels van de kolf.
  4. Snipper de sjalotten fijn en laat ze aanstoven met de spekreepjes, blus met de rode wijn en voeg er de wildjus aan toe. Laat alles zacht inkoken met de laurier, tijm, kruidnagel en jeneverbes. Zeef de saus en houd apart.
  5. Laat de knolselder en maïs aanstoven in een weinig Solo. Voeg er de kastanjes en de boschampignons aan toe wanneer de knolselder beetgaar is.
  6. Braad de reefilets aan in de Solo en gaar ze verder in een voorverwarmde oven op 180°C. De braadtijd is afhankelijk van de grootte van het stuk vlees maar reken 2 tot 3 minuten per cm dikte. Ree mag je tussen saignant en à point serveren.
  7. Werk de jus door de groentjes en schik ze op de borden. Snijd de reefilet in plakjes en schik ze erbij. Eenvoudig, zeer herfstig en overheerlijk met een stevige bourgogne!

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door Els & Cisse op 22 oktober 2014 om 17u04

Ik heb dit receptje gebruikt om een variant ervan klaar te maken. :-D Hinde ipv ree Pastinaak ipv knolselder cashewnoten ipv kastanjes 400ml wildfond ipv 1l Maar het was enorm lekker!!!

Gepost door Solo op 24 oktober 2014 om 11u34

Hmmm, klinkt ook heerlijk! Je kan je eigen versie altijd opladen op de site!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie