Geroosterde pompoenpitten

Ingrediënten voor 10 personen

  • grof zeezout
  • pompoenpitten

Bereidingswijze

  1. Verwijder de draden waarmee de pompoenpitten aan de pompoen vasthangen en spoel ze even af. Was ze niet te grondig want zo gaat er te veel smaak verloren.
  2. Spreid de pompoenpitten over een bakplaat en zet in een op 100 graden voorverwarmde oven. Laat gedurende 2 minuten drogen.
  3. Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden en laat nog 5 minuten verder bakken.
  4. Een lekker alternatief voor chips en andere zoutjes ! Je kan de pompoenpitten ook kruiden met peper, paprikapoeder, kerriepoeder,... of voor een zoete versie bestrooien met suiker, kaneelpoeder,...

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Mommy N op 22 november 2014 om 12u57

Oei, dat was ik vergeten te vermelden: je strooit het zout (of de andere kruiden) erover vooraleer je ze in de oven schuift.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?