Geroosterde pastinaken met rozemarijn en balsamicoazijn

Recept zelf pastinaken en aardappeltjes in de oven te bereiden. Recepten zelf entrecotes bakken en roosteren.

0 (0)
35 min

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Was de aardappelen schoon en halveer ze in de lengte. Kook de aardappelen 5 minuten in water, giet ze af en laat ze eventjes uitdampen.
  2. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Schil intussen de pastinaken met een dunschiller. Snijd ze in stukken van ca. 5 cm en snijd de dikke stukken, afhankelijk van de dikte in tweeën of in vieren. Knip de takjes rozemarijn in stukjes van 5 cm.
  3. Schep de aardappelparten met de pastinaak, de rozemarijn, peper naar smaak en 2 eetlepels van de Becel Original door elkaar. Verdeel het over het met een bakmatje bekleed bakblik en rooster de aardappelen en de pastinaak in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar. Schep ze tussentijds tweemaal om.
  4. Bestrijk de entrecote met de rest van de Becel en rooster het vlees in een hete grillpan in 4 tot 6 minuten aan beide kanten bruin en rosé vanbinnen. Laat het vlees ca. 5 minuten onder een stukje aluminiumfolie rusten en snijd het vervolgens in plakjes.
  5. Verdeel de geroosterde aardappelen en groenten over 2 borden, druppel de balsamicoazijn erover en leg het vlees erbij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?