Recept 45**** (1 stem)

Geroosterde lijnbaars met bittere kruiden, pancetta, gekonfijte paprika en tomaten

Dit is een recept van

tijd
180 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Hoge moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Begin met het konfijten van de paprika’s. Verwarm de oven voor op 165 °C. Verwijder het vel van de paprika’s met een schilmesje. Snij de paprika’s in vier en haal er de pitten uit. Leg ze op een diepe bakplaat. Breng op smaak met wat fleur de sel, het looksap, de eetlepel tijmblaadjes. Sprenkel er wat Solo Vloeibaar over en bak 30 minuten in de warme oven. Konfijt daarna de tomaten. Verminder de oventemperatuur tot 100 °C. Maak met een mesje een kruisvormige inkeping aan de bovenkant van de tomaten. Dompel de tomaten vijf seconden onder in kokend water en verwijder dan de schil. Snij ze in vier, verwijder de pitten. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en leg daarop de tomaten. Kruid met peper, zout, een beetje suiker en konfijt ze in de warme oven gedurende 2,5 uur. Voor de basilicumolie: mix 4 tot 6 basilicumblaadjes fijn in 0,5 dl druivenpitolie en laat dit mengsel een half uur rusten in de koelkast. Hak de rucolasla, salie, de rest van de basilicum, en de champignons fijn en meng alles. Leg dit mengsel tussen de baarsfilets. Rol er de sneetjes pancetta rond en maak ze vast met touw. Voor het roosteren van de baars: verhoog de oventemperatuur tot 200 °C. Verwarm wat olie in een braadpan, voeg er twee teentjes knoflook aan toe en twee takjes tijm. Leg de baarsfilet hierop en laat de filet aan alle kanten bruinen. Bak de baars gedurende 6 minuten af in de warme oven. Bedruip constant met het braadvocht. Haal de baars uit de oven en snij hem in vier porties. Verdeel de gekonfijte paprika’s en tomaten over de borden, leg op elk bord een baarstournedos. Besprenkel met de basilicumolie. Serveer meteen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie