Geroosterde langoustines, eekhoorntjesbrood en primeurasperges uit de Provence

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week het eekhoorntjesbrood 1 uur in lauw water, druk daarna al het water eruit.
  2. Smelt een nootje Solo in de pan en kleur er de paddestoelen in.
  3. Voeg er de asperges aan toe, kruid met peper en zout.
  4. Week de resten in de pan los met de gevogeltefond, voeg er de rest van de Solo aan toe en laat inkoken tot je een nog net vloeibare saus hebt.
  5. Snij de langoustines in de lengte in twee en verwijder het darmkanaal , kruid ze.
  6. Verhit Solo in een pan met antikleeflaag en bak daarin de langoustines, 30 seconden aan de kant met het pantser, 10 seconden aan de andere kant.
  7. Schik de langoustines op een bord, schep er de groenten bovenop en lepel er wat saus rond.

Tip

Dit gerecht kan ook met groene asperges van eigen bodem, maar kies dan vooral voor fijne exemplaren.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?