Geroosterde kip

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Wrijf de kip zowel aan de binnen- als buitenkant in met de helft van de olijfolie en een mengsel van versgemalen peper en zout. Laat de kip op kamertemperatuur komen. Stop de halve citroen met knoflook en kruidentakjes in de buikholte van de kip.
  2. Verwarm de oven en de braadslee voor op 225 °C. Giet de rest van de olie in de hete braadslede. Leg de kip op de borstzijde erin en zet de braadslede in het midden van de oven. Schakel de oventemperatuur terug naar 175 °C. Draai de kip na 20 min. om, zodat ook het vel van de borst bruin en knapperig wordt. Rooster de kip nog 30-40 min. Bedruip af en toe met braadvet om uitdroging te voorkomen. Steek een satéprikker in het dikste deel van de kip (bij dijbeen) om de gaarheid te controleren. Zet de kip terug in de oven als er roze vocht vrijkomt. Test na 10 min. opnieuw: pas bij helder sap is de kip geheel gaar.
  3. Verpak de kip in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten, zodat de sappen zich weer goed in het vlees verspreiden.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?