Geroosterde calamares met pikante tomatensaus

Wie tapas zegt, zegt calamares! Deze vurige versie van inktvis met ansjovis en chorizo steelt gegarandeerd de show op je volgende apero…

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verdeel de trostomaten over een grillschaaltje, besprenkel ze met wat balsamico-azijn en een snufje grof zeezout.
  2. Pel en snipper het teentje knoflook fijn en meng het met 2 eetlepels Solo. Laat hierin de inktvis kort marineren en kruid af met peper en grof zeezout.
  3. Maak de saus. Ontvel de chorizo en snijd hem in kleine blokjes. Schil en snipper de knoflook en ui fijn en laat ze in een antikleefpan aanstoven met een eetlepel Solo. Doe er de ansjovis, de chorizoblokjes en het blik tomaten bij en laat even verder stoven.
  4. Maak een grote papillot van aluminiumfolie, voeg de saus toe en doe er de balsamico-azijn bij. Hak de bladpeterselie grof en voeg toe. Vouw de papillot goed dicht en zet op de barbecue.
  5. Klem de inktvis tussen een grillrooster en laat hem, afhankelijk van de grootte, 5 tot 10 minuten garen op de barbecue.
  6. Zet ook het grillschaaltje met de trostomaatjes op de barbecue en laat ze 10 minuutjes roosteren.
  7. Verdeel de gegaarde inktvis in vier porties en serveer hem met de pikante tomatensaus en de geroosterde trostomaatjes. Smakelijk!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?