Ingrediënten voor 2 personen
- 2 zalmfilets
- 1 citroen
- 100 ml olijfolie
- 2 tl zout
- 2 tl peper
- 1 teen knoflook
Bereidingswijze
- Snij de schil van één citroen (zonder wit) in reepjes, schil en knijp de knoflook uit, meng die met het zout en de peper door de olijfolie.
- Voeg daar één kneep van de gehalveerde citroen aan toe.
- Bestrijk de zalm met de marinade en leg de vis een middagje koel weg.
- Stook de rookpan / rookoven op tot ongeveer 80 graden, strooi een beetje houtmot op de bodem, en leg zodra de rook omhoog kringelt de zalm met zijn – ingevette! – vel op het rooster.
- Sluit het deksel en wacht een kwartier. De gaartijd is afhankelijk van de hitte van de lucht, dus check af en toe of het niet te hard gaat.
- Serveer de zalm als hij lauw is. Een beetje rauwe binnenkant is trouwens niet erg.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?