gerookte zalm met mascarpone en bacilicuim,pasta

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. snijd de gerookte zalm in stukjes van een 2cm ongeveer...
  2. spoel de basilicuim en en trek de blaadjes van het plantje,
  3. voeg de mascarpone in een pannetje...spoel wel eerst even om met water voor aanbranding te voorkomen.laat op een zacht vuurtje lichtjes koken een 5min.kook terwijl je water met zout en peper voor de pasta...
  4. voeg de zalm bij de mascarpone(de mascarpone moet wel soepel zijn als men er in gaat roeren dus echt goed gesmolten zijn)goed roeren en laat terug 5min zachtjes koken,af en toe roeren...!voeg daarna de verse blaadjes bacilicuim toe en laat ook even koken(zachtjes).
  5. ondertussen zal het water goed zijn van de pasta...dus voeg de pasta toe en laat 10min koken,roer af en toe in de pasta om plakkende pasta te voorkomen(je kan ook klein klontje boter toevoegen.
  6. de mascarpone is ondertussen klaar,haal van het vuur en kruid een beetje af met peper,en klein beetje kruidnagel.even om roeren en laat maar even rusten.
  7. ondertussen is de pasta ook klaar,afgieten even omspoelen met water,laten uitdruppen.
  8. serveel dit in een diep bord :eerst de pasta dan schapje van de saus en je kan het afwerken met blaadje bacilicuim en schijfje citroen.
  9. ik zou zeggen samkelijk,geniet ervan ;-)

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door ilse wouters op 12 juni 2013 om 04u59

ik vind de hoeveelheid gerookte zalm die je gebruikt nogal veel, en het lijkt me bovendien niet echt aangeraden om de gerookte zalm zo lang op te warmen (de typische smaak van de gerookte zalm vind ik dan minderen)...de volgende keer ga ik verse zalm gebruiken, denk dat beter is voor de smaak hier.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?