Gerookte kipburgers met zelfgemaakte BBQ-saus

Laat je verrassen door deze speciale hamburgers met gerookte kip, bonen en een zelfgemaakte barbecuesaus. Dit gerecht is uitstekend voor wanneer je zin hebt in een heerlijke portie comfort food.

 

3 (3)
45 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. De barbecuesaus zorgt voor extra pit in dit originele hamburgerrecept. Laat de suiker met het water zachtjes inkoken en licht karamelliseren. Roer er dan de ketchup, wijnazijn en zachte mosterd door. 
  2. Pel de uien en snijd ze in ringen. Zet ze op een zacht vuur met de honing en laat zacht karamelliseren.
  3. Hak de kipfilets fijn met een scherp mes en meng ze met de witte bonen. Klop het ei los en schep het door het mengsel. Pel het teentje knoflook en pers het. Hak de rozemarijn, tijm en peterselie fijn en meng ze met de knoflook door het kip-bonenmengsel. Voeg wat tarwebloem toe als het mengsel te vochtig is. Vorm vier mooie burgers van het kip-bonenmengsel. Verhit Solo in een koekenpan en bak de burgers mooi rondom goudbruin.
  4. Verwarm de ciabattabroodjes, snijd ze open en begin de burgers op te bouwen. Begin met een laagje bbq-saus, wat spinazieblaadjes, een gebakken kipburger en werk af met wat gekaramelliseerde rode ui. Serveer met nog wat extra saus.

Tip

Een jacket potato, of gepofte aardappel, is een heerlijk bijgerecht voor deze speciale hamburger. Laat hem even poffen in de oven en vul hem daarna op met toppings naar keuze: kies voor bosuitjes met zure room of werk hem af met bacon en cheddar.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?