Ingrediënten voor 4 personen
- 4 sneden gerookte zalm (van 150 g per stuk)
- 1 flesje bier
- 1 wit van prei
- 1 rode ui
- 4 aardappelen (charlotte)
- 8 kleine groene asperges
- 8 kleine witte asperges
-
- peper & zout
- Aromat tuinkruiden
- 1 Knorr bouillonketeltje groente
- 1 bosje kervel
Bereidingswijze
- Laat de zalm 12 uur marineren in het bier.
- Snijd al de groenten in brunoise en bak ze aan in wat Solo.
- Als de groenten beginnen te zweten, kruid ze dan met peper, zout en Aromat tuinkruiden.
- Voeg het Knorr bouillonketeltje groente toe en laat op een zacht vuur koken.
- Dep de zalmfilet droog met een stukje keukenpapier.
- Bak de zalm aan beide zijden in een pan met antiaanbaklaag aan in een beetje Solo (2 à 3 minuten).
- Dresseer eerst de groenten met de jus op de borden en leg er dan de zalm op.
- Werk af met kervel als garnituur.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?