Recept 55***** (1 stem)

Geroerbakte kip met nazomergroenten in pittige champignonsaus en penne

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

april2018

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breng in een kookpot water met het bouillonblokje aan de kook, roeren tot het blokje is opgelost. Voeg de pasta toe en kook deze gaar volgens de kooktijd op de verpakking. Afgieten. Snij ondertussen de courgette en de paprika’s in stukjes. Maak de tomaatjes schoon. Snij de kipfilet in reepjes.
  2. Verwarm de boter in een wok of grote braadpan en roerbak de stukjes kip 5 minuten. Voeg de courgette en paprika toe en roerbak alles nog 4 minuten. Voeg de kerstomaatjes toe en roerbak ze 1 minuut mee. Roer de champignonsaus, de mosterd en de cayennepeper (hoe meer, hoe pittiger) erdoor. Goed laten doorwarmen.
  3. Verdeel de pasta over 4 borden en serveer met de geroerbakte kip met nazomergroenten in de pittige champignonsaus.
Tip

Met de groenten kun je variëren. Gebruik bijvoorbeeld aubergine, wortel of bleekselderij. Neem ongeveer 150 g groenten per persoon voor de hoofdmaaltijd.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?