Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Geroerbakte biefstuk met rode ui en sesamzaadjes en korianderrijst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Porties4 porties
hoofdgerecht
Aziatisch
groenten
rijst
recipe image Geroerbakte biefstuk met rode ui en sesamzaadjes en korianderrijst
  • 500 g sperziebonen
  • ketjap
  • 350 g witte rijst
  • 400 g malse (lende)biefstuk
  • 2 middelgrote rode uien
  • 8 takjes verse koriander
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 0.5 el sesamzaadjes
  • 2 tl honing
  1. Haal de bonen af en kook ze 6 tot 8 minuten in kokend water. Gebruik een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  2. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik opnieuw een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  3. Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Pel, halveer en snipper de uien. Hak de koriander fijn.
  4. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de biefstukreepjes en de ui toe. Roerbak 2 minuten en voeg daarna de (warme) sperziebonen en sesamzaadjes toe. Roerbak nog eens 2 minuten. Voeg de honing toe en 4 eetlepels ketjap.
  5. Roer driekwart van de fijngehakte koriander door de rijst. Verdeel de rijst en de geroerbakte biefstuk over 4 voorverwarmde borden. Strooi de rest van de koriander erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.