Recept 05 (0 stemmen)

geraardsbergse mattentaart(lekker zenne)

Dit is een recept van

tijd
70 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. brneg de melk aan de kook en voeg dan de koude karnemelk toe
  2. laat de melk enkele uren staanen giet het stremsel dan door een theedoek en laat in een koelkast een nacht uitlekken
  3. neem een aantal taartvormpjes van ongeveer 8 cm en beboter ze en bestrooi met wat bleom
  4. rol het bladerdeeg uit in even aantal stukken, de helft ter grootte van de vormpjes en de andere helft met een iets grotere vorm
  5. bekleed de vormpjes met het bladerdeeg , druk aan en prik er met een vork gaatjes in,
  6. roer het stremsel door een zeef en meng de vier eidooiers, suiker beetje zout en gemalen amandelen door
  7. klop eiwit stijf en spatel door
  8. vul de deegvormpjes nu en leg dan de rest van bladerdeeg over de taartvormpjes en druk randen stevig aan
  9. knip in midden een sterretje in het deeg en bestrijk met losgklopt ei
  10. laat gedurende half uurtje in voorverwarmde oven op 180 ° bakken
  11. o zo lekker!!!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie