Gepofte zoete aardappel met kruidige Solo-topping

Gepofte zoete aardappelen doen ons altijd denken aan warme zomerdagen. Gaar ze in een kwartierje op je grill of tover ze in 1-2-3 uit je oven. Dat wordt smullen!

6 (6)
30 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de Solo zacht worden op kamertemperatuur.
  2. Kook de ongeschilde zoete aardappels in 15 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Wikkel de aardappels daarna elk afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue en laat ze in een kwartiertje ‘poffen’.
  3. Doe de Solo in een mengkom. Hak de muntblaadjes, pel en pers het teentje knoflook en voeg ze toe aan de Solo. Roer goed om. Voeg dan de harissa, de kaneel, de steranijs, de rozijnen en de komijnzaadjes toe. Roer opnieuw en kruid af met versgemalen peper en zout.
  4. Haal de zoete aardappels van de barbecue, open de aluminiumfolie en snijd de aardappels in. Vul de holte met een eetlepel van de kruidige Solo-topping en dien op in de aluminiumfolie.

Tip

Saustip! Geef deze heerlijke gepofte aardappels een extra zomerse touch met Calvé BBQ Honing.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?