Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zonder de vanille vla bevat dit toetje slechts 160 kcal. het is tevens een echt toetje van het seizoen en wil je het slank houden kies dan voor de slanke vanille vla uit een pak.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Sprenkel in een kom het sinaasappelsap over de verkruimelde bitterkoekjes. Schep de abrikozen, tijmblaadjes en jam door de bitterkoekjes. Boor de klokhuizen uit de appels. Maak de holtes eventueel iets wijder en zet elke appel op een stuk aluminiumfolie van 20 x 20 cm. Schep het bitterkoekjesmengsel in de holtes en duw het goed aan. Leg op elke appel een flinke klont boter. Vouw de folie naar boven en draai het boven de appel dicht. Zet de appels op de bakplaat in de oven en bak ze in ca. 40 minuten gaar. Zet de appels in folie op vier bordjes en vouw de folie open. Lekker met vanillevla.
  3. Tip
  4. Geen gemberjam in huis? Gebruik dan een bolletje stemgember. Snijd het heel klein of haal het door de knoflookpers. Gebruik wel een schone knoflookpers, niet eentje waar nog een knoflookgeur omheen hangt...
  5. BRON : Okoko

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?