Gepofte aardappel op de BBQ

Een heerlijke aardappel op de bbq perfect poffen? Niet moeilijk: kort koken, in alufolie wikkelen en garen op de grill. Lukt en smaakt altijd!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen 15 minuten in de schil, samen met de tijm, de rozemarijn, het laurierbladje en één teentje knoflook. Giet af, houd de aardappelen apart en gooi de kruiden weg.
  2. Maak de kruidentopping. Pers het tweede teentje knoflook boven de Solo en roer er met een vork de gehakte bieslook, kervel en basilicum door. Breng op smaak met wat peper, zout en citroensap.
  3. Rol de kruidentopping tot een worst in huishoudfolie en bewaar in koelkast tot gebruik.
  4. Wikkel de aardappelen apart in aluminiumfolie en leg ze ongeveer 20 minuten op de hete barbecue.
  5. Open voor het opdienen elk aardappelpakketje, snijd de aardappelen doormidden en leg er plakjes kruidentopping tussen. Dien heet op… smakelijk!

Tip

Experimenteer gerust met je favoriete tuinkruiden in deze kruidentopping: proef ‘m eens met dille, oregano of salie. Ook superlekker!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?