Gepofte aardappel op de BBQ
Een heerlijke aardappel op de bbq perfect poffen? Niet moeilijk: kort koken, in alufolie wikkelen en garen op de grill. Lukt en smaakt altijd!
15 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote aardappelen
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 blaadje laurier
-
125 g Solo Bakken en Braden
- 1 el gehakte bieslook, kervel en basilicum
- 1 kl citoensap
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen 15 minuten in de schil, samen met de tijm, de rozemarijn, het laurierbladje en één teentje knoflook. Giet af, houd de aardappelen apart en gooi de kruiden weg.
- Maak de kruidentopping. Pers het tweede teentje knoflook boven de Solo en roer er met een vork de gehakte bieslook, kervel en basilicum door. Breng op smaak met wat peper, zout en citroensap.
- Rol de kruidentopping tot een worst in huishoudfolie en bewaar in koelkast tot gebruik.
- Wikkel de aardappelen apart in aluminiumfolie en leg ze ongeveer 20 minuten op de hete barbecue.
- Open voor het opdienen elk aardappelpakketje, snijd de aardappelen doormidden en leg er plakjes kruidentopping tussen. Dien heet op… smakelijk!
Tip
Experimenteer gerust met je favoriete tuinkruiden in deze kruidentopping: proef ‘m eens met dille, oregano of salie. Ook superlekker!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?