Gepofte aardappel met kip-ananas salade

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Gepofte aardappel met kip-ananassalade
  2. Voedingswaarde per persoon: 375 kcal
  3. Ingrediënten voor 4 personen
  4. 8 middelgrote aardappels
  5. 3 rode uien
  6. 4 tomaten
  7. 2 groene paprika's
  8. 1 eetlepel olijfolie
  9. 320 gram kip-ananassalade
  10. zout en peper
  11. Bereidingswijze
  12. Maak de schil van de aardappel schoon. 
  13. Leg de aardappels in een ovenschaal en doe ze 12 minuten in de magnetron op 700 watt.
  14. Laat hierna de aardappels (afgedekt met een handdoek) 5 minuten buiten de magnetron nagaren.
  15. Snijd de rode ui, tomaat en paprika in blokjes en verhit kort in een pan met een eetlepel olijfolie. 
  16. Snijd de aardappel in de lengte halfopen en vul elke aardappel met 2 eetlepels kip-ananassalade. 
  17. Naar smaak zout en peper toevoegen.
  18. Variatietip:
  19. Je kunt de aardappels vullen met elke andere salade. Lekker bij aardappel is zalmsalade, kip-kerriesalade of tonijnsalade. 
  20. Vegatip: Kies voor een vegetarische salade als vulling, zoals een eiersalade.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?