Gepocheerde vis met courgette- en muntsaus en groene tagliatelle

Bereidingswijze

  1. Kook de tagliatelle in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  2. Halveer de citroen en pers deze uit. Breng 1 liter water met 2 eetlepels bouillonpoeder aan de kook. Leg de vis in het water, breng weer aan de kook en draai het vuur dan uit. Laat 15 minuten staan.
  3. Pel en snipper de ui. Was de courgettes en haal de uiteinden eraf. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in reepjes van 0,5 cm. Houd ongeveer 20 muntblaadjes apart en hak de rest fijn.
  4. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de ui toe. Bak 1 minuut. Doe de courgette in de pan en roerbak nog eens 3 minuten. Strooi er een mespuntje bouillonpoeder en zwarte peper over.
  5. Giet 100 ml van het pocheervocht van de vis in de pan met de rest van de courgette en kook 2 minuten op hoog vuur. Pureer dit met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Roer de kooroom en de fijngehakte muntblaadjes erdoor en maak op smaak af met zwarte peper.
  6. Verdeel de tagliatelle en de geroerbakte courgette over 4 voorverwarmde borden. Schep de vis uit het kookvocht en leg die naast de pasta. Schep de courgettesaus over de vis en de pasta en strooi de rest van de muntblaadjes erover.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?