use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gepocheerde tongschar filet met grijze garnalen en bieslook

Gepocheerde tongschar filet met grijze garnalen en bieslook

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl visfond
  • 1,5 dl light room
  • 0.5 sjalot
  • zout
  • 800 g tongscharfilets
  • 100 g grijze garnalen
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 rijpe tomaat
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de sjalot fijn en vermeng ze met de visfond en de witte wijn in een ovenschaal.
  2. Leg de tongschar filets in de schaal, dek af met aluminiumfolie en zet dit gedurende een tiental minuten in een voorverwarmde oven van 190° C.
  3. Haal de vis uit de schaal, maar hou hem wel warm.
  4. Zeef het vocht uit de ovenschaal in een pannetje, en kook dit tot dat nog ongeveer de helft van het vocht overblijft.
  5. Voeg de light room toe en kook in tot sausdikte.
  6. Breng op smaak met peper en zout, en mix de saus kort.
  7. Ontvel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes. Schik de vis op vier borden.
  8. Bestrooi hem met de garnalen, de bieslook en de blokjes tomaat.
  9. Overgiet de vis met de saus. Garneer eventueel met wat bieslook.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.