Gepocheerde kip met voorjaarsgroenten en kerrie
Bereidingswijze
- Eerst ga je de kip in een 45 minuten pocheren op een zacht vuurtje in 2 liter kokend water, waarin je bouillonblokjes en citroengras gooit.
- Nu heb je tijd voor de groenten: maak ze schoon, hak ze in gelijke stukken en blancheer ze. Wortel en ui worden best gepocheerd in een bodempje water met wat margarine.
- De gepocheerde kip is nu aan de beurt: verwijder de billen en hak ze in twee, snij de filets van de borstkas, haal het vel weg en hou de kippenstukjes dan warm.
- Voor de saus zeef de jus en kook die in tot een halve liter. De saus laat zich gewillig binden met Maïzena Roux Minute.
- Nu nog de Solo Crèmefine Licht, currypasta en het blokje Knorr Kruiden Bouquet Ui en Tuinkruiden toevoegen.
- Leg de kip in de saus, en warm alles op een zacht vuur weer op.
- Op het einde schep je de groenten er nog bij.
- Serveer op warme borden, liefst met wat rijst.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 17 april 2012 om 18u27
Leuk dat het gesmaakt heeft.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?