Gepocheerde kip met voorjaarsgroenten en kerrie

4 (4)
75 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Eerst ga je de kip in een 45 minuten pocheren op een zacht vuurtje in 2 liter kokend water, waarin je bouillonblokjes en citroengras gooit.
  2. Nu heb je tijd voor de groenten: maak ze schoon, hak ze in gelijke stukken en blancheer ze. Wortel en ui worden best gepocheerd in een bodempje water met wat margarine.
  3. De gepocheerde kip is nu aan de beurt: verwijder de billen en hak ze in twee, snij de filets van de borstkas, haal het vel weg en hou de kippenstukjes dan warm.
  4. Voor de saus zeef de jus en kook die in tot een halve liter. De saus laat zich gewillig binden met Maïzena Roux Minute.
  5. Nu nog de Solo Crèmefine Cuisine, currypasta en het blokje Knorr Kruiden Bouquet Ui en Tuinkruiden toevoegen.
  6. Leg de kip in de saus, en warm alles op een zacht vuur weer op.
  7. Op het einde schep je de groenten er nog bij.
  8. Serveer op warme borden, liefst met wat rijst.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 17 april 2012 om 18u27

Leuk dat het gesmaakt heeft.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?