Gepocheerde kabeljauw met kruidensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding (en kan al enkele uren van tevoren):
  2. - Kook de eieren in 8 min. hard, koel ze af onder koud stromend water en pel ze. Halveer de eieren.
  3. - Snijd de eiwitten heel fijn. Prak de dooiers met een vork heel fijn in een kom.
  4. - Klop de Solo Vloeibaar met een garde druppelsgewijs door de dooiers.
  5. - Voeg azijn toe en blijf kloppen tot de saus een egale, mayonaise-achtige substantie wordt.
  6. - Schep de eiwitsnippers, kappertjes, peterselie en dille door de saus.
  7. - Breng op smaak brengen met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
  8. Bereiding:
  9. - Laat de gekoelde saus op kamertemperatuur komen.
  10. - Snijd de kabeljauw in 4 stukken.
  11. - Breng in een grote pan de bouillon met de wijn aan de kook. Zet op een laag vuurtje, opdat de bouillon net onder het kookpunt blijft.
  12. - Laat de kabeljauw in ca. 8 min. garen in de pan.
  13. - Schep de kabeljauw voorzichtig uit de pan en leg op 4 warme borden.
  14. - Verdeel de saus erover. Garneer met stukjes citroen.
  15. Serveertip:
  16. Heel lekker met aardappelpuree uit de oven en met broccoli.

Advertentie

Reacties (5)

Gepost door Owlface op 27 april 2014 om 11u23

Dit is toch geen saus dit is een vaste massa ,ik zou niet weten wat ik verkeerd gedaan heb?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?