Gepocheerde kabeljauw met bladspinazie, lichte hollandse saus en tuinkruiden

De hollandaise saus is een romige, klassieke saus die heel zacht en fris van smaak is. Deze saus past heerlijk bij oa zalm, alle soorten witte vis en asperges. Geniet van deze saus die we serveren bij onze kabeljauw en de bladspinazie.

0 (0)
0 min

Bereidingswijze

  1. Bereiding:Snipper de sjalot fijn, meng ze met de witte wijn en leg ze in een ovenschotel.
  2. Kruid de kabeljauw met peper en zout en leg die bovenop de sjalotjes in de schotel.
  3. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en plaats die gedurende 15 à 20 minuten in een oven van 190°C.
  4. Warm de spinazie op in een pan en breng ze op smaak met peper en zout.
  5. Meng een paar lepels van het pocheervocht van de vis onder de spinazie.
  6. Klop de dooiers met 2 eetlepels water op een zacht vuur op tot een stevig schuim.
  7. Klaar de margarine (d.w.z. smelt de boter en scheid het heldere deel van het bezinksel) en roer ze daarna voorzichtig onder het dooierschuim.
  8. Breng op smaak met zout, peper, het citroensap en de tuinkruiden.
  9. Schik de vis en de spinazie op een warm bord en overgiet de vis naar eigen smaak met de Hollandse saus.
  10. Werk af met een takje verse kruiden.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?