Recept 05 (0 stemmen)

Gepaneerde perzik met koude sabayon

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breng het water, de witte wijn en de suiker aan de kook.
  2. Was de perziken, leg ze in de siroop en voeg de vanillestokken toe.
  3. Laat de perziken gedurende 1 uur zachtjes pocheren op een laag vuurtje onder deksel. Laat de perziken afkoelen in de siroop, pel ze en halveer ze. Verwijder de pitten.
  4. Leg het gelatineblaadje te week in ijskoud water.
  5. Klop de eierdooiers van het vuur schuimig met het pocheervocht, klop de massa tot een stevig schuim op een laag vuurtje of in een bain-marie. Dompel de bodem van de pan in koud water om het stollingsproces onmiddellijk te stoppen. Voeg het uitgeperste gelatineblaadje aan heet eischuim toe en blijf verder kloppen tot de sabayon lauw is.
  6. Klop de slagroom 3/4 op (zachte pieken) en spatel voorzichtig onder de sabayon.
  7. Wentel de perziken in de bloem en klop de overtollige bloem af. Wentel ze vervolgens in het kosgeklopte eiwit en tenslotte in het paneermeel.
  8. Verwarmde friteuse op 180°C Fruit hierin de gepaneerde perziken tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  9. Schep wat van de sabayon op kamertemperatuur, op de borden, schik er de gefruite perziken op en werk af met een blaadje munt en wat geplette sesamzaadjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie