Altijd weten wat je gaat eten?
Gepaneerde kipfilet met knoflookmayonaise
Bereidingswijze
- Snij elke kipfilet in 5 grote stukken.
- Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas en peterselie, afkruiden met pezo.
- Wentel de stukken kipfilet eerst door het losgeklopte ei, daarna door het broodkruimmengsel.
- Leg de stukken kip op een bakplaat en zet minstens 30 minuten koel weg.
- Meng de mayonaise met de yoghurt of verse kaas en de geperste knoflookteentjes, breng op smaak met pezo, hou koel.
- Verwarm de frituurketel tot 180° en bak hierin de kipblokjes goudbruin.
- Dien op met een frisse salade met partjes tomaat, de knoflookmayonaise en vers stokbrood.
- Kan ook warm of koud worden opgediend als aperitiefhapje, met de knoflookdip.
- TIP: U kunt de gepaneerde kipfilets ook besprenkelen met solo vloeibaar en afbakken in een oven op 180° ipv in frituurvet.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?