Gepaneerde kipfilet met knoflookmayonaise

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij elke kipfilet in 5 grote stukken.
  2. Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas en peterselie, afkruiden met pezo.
  3. Wentel de stukken kipfilet eerst door het losgeklopte ei, daarna door het broodkruimmengsel.
  4. Leg de stukken kip op een bakplaat en zet minstens 30 minuten koel weg.
  5. Meng de mayonaise met de yoghurt of verse kaas en de geperste knoflookteentjes, breng op smaak met pezo, hou koel.
  6. Verwarm de frituurketel tot 180° en bak hierin de kipblokjes goudbruin.
  7. Dien op met een frisse salade met partjes tomaat, de knoflookmayonaise en vers stokbrood.
  8. Kan ook warm of koud worden opgediend als aperitiefhapje, met de knoflookdip.
  9. TIP: U kunt de gepaneerde kipfilets ook besprenkelen met solo vloeibaar en afbakken in een oven op 180° ipv in frituurvet.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?